تبعید امام به ترکیه انعکاس وسیعی در افکار عمومی جهان داشت و بسیاری از رسانههای گروهی، نشریات و سازمانهای سیاسی، مذهبی و بینالمللی با انتشار خبر، گزارش و یا انتقاد از حکومت پهلوی و با تمجید از امام خمینی به این واقعه واکنش نشان دادند. گروههای سیاسی، دانشجویی و مذهبی مخالف رژیم پهلوی در داخل و خارج کشور نیز نسبت به تبعید امام واکنش نشان داده، ساواک ...
امام چند روز پس از تصویب لایحهی کاپیتولاسیون برای نظامیان آمریکایی در مجلس شورای ملی(21 مهر 1343)از ماجرا اطلاع یافت؛البته توسط یکی از کارکنان مجلس که دوست امام بود.امام با مطالعهی متن صورت مذاکرات مجلس از جزئیات آن آگاه شد.ایشان بلافاصله مراجع و علمای قم را به تشکیل جلسهی هفتگی فراخواند و با ارسال پیام،علمای سایر شهرها را در جریان امر قرار ...
ملت ایران را از سگ های امریکا پست تر کردند. اگر چنانچه کسی سگ امریکائی را زیر بگیرد باز خواست از او می کنند، اگر شاه ایران یک سگ امریکائی را زیر بگیرد باز خواست می کنند و اگر چنانچه یک آشپز امریکائی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد،بزرگتر مقام را زیر بگیرد هیچ کس حق تعرض ندارد.
در محوطه ویلای امام خمینی زیر درختان سیب، چند قالی و گلیم پهن شده است. آیت الله العظمی بر روی تشک کوچکی نشسته و ضمن ملاقات با ایرانیان و طرفدران خود به سوالات مختلف آنها پاسخ می دهند.
بعد از فوت مرحوم آیت الله بروجردی امام برای درس به مسجد اعظم تشریف آوردند؛ چون در مسجد سلماسی که نزدیک منزل ایشان بود جا نبود. روز اولی که ایشان آمدند به جای درس شروع به نصیحت کردن طلبه ها کردند.
آقای لواسانی از طرف امام آمد خواستگاری. قبول خواستگاری حدود دو ماه طول کشید، چون حاضر نبودم به قم بروم. چون قم مثل امروز نبود. زمین خیابان تا لب دیوار صحن، قبرستان بود و کوچه ها خیلی باریک بودند... مراحل خواستگاری شروع شد و پدرم می گفت:« از طرف من ایرادی نیست قبول دارم. اگر تو را به غربت می برد، اما آدمی است که نمی گذارد به تو بد بگذرد.»
تشخیص امام این بود که مشی مبارزاتی باید با آگاهی و حرکت عمومی مردم همگام باشد و شیوه های دیگر مبارزاتی، به ویژه مشی مسلحانه را معتقد نبود، لذا با این که تمامی مبارزین روحانی و مذهبی به امام فشار آوردند که ایشان حرکتهای مسلحانه داخلی را تایید کنند، نپذیرفتند.
تشیع نیز به عنوان یک مذهب مطرح و شناخته شده که پیروان قابل توجهی در جهان دارد، دارای نظریه ها، آموزه ها، مفاهیم و نهادهایی است که می توان مجموعه آنها را خصوصیات و ویژگیهای این مذهب نام نهاد. بسیاری از این ویژگیها مثل امامت، عدالت، غیبت و انتظار، اجتهاد، شهادت، تولی و تبری، جهاد، تقیه و امر به معروف و نهی از منکر در پیروزی انقلاب اسلامی نقش آفرین و ...
روز 21 اسفند 1353 امام خمینی شرکت در حزب رستاخیز را حرام و کمک به استیصال مسلمین داشتند. ایشان طرح حزب رستاخیز را نشانه شکست انقلاب سفید شاه تلقی کردند. متن پیام امام به شرح زیر است:
37 سال پیش در چنین روزهایی، حضرت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب، پس از 28 روز توقف در تهران، راهی شهر مقدس قم گشت و تا یک سال در این شهر سکونت کرد.در عکس زیر امام خمینی درحال اقامه اولین نماز جماعت پس از بازگشت به شهر قم است.
در بررسی اسناد و مدارک ژاندارمری استان هرمزگان بخشنامه ای به دست مأموران افتاد که به موجب آن در تاریخ 12 / 7/ 1357 ژاندارمری های مناطق ساحلی خلیج فارس مأموریت یافته بودند در صورت بازگشت امام خمینی بلافاصله ایشان را دستگیر کنند.
در سند ذیل، ساواک خاطرنشان می کند که امام بعد از ازادی از ساواک در محله قلهک تهران اقامت می نمایند و دستجات مختلف مردم برای دیدار ایشان به شمیران رهسپار می شوند...
پایان دورهی زندان حضرت امام خمینی (ره) در سال 1342 توسط ساواک به ریاست سرلشگر حسن پاکروان موضوع سند ذیل است. بر اساس این سند قرار بازداشت موقت حضرت امام بعد از نزدیک به دو ماه حبس در این روز به پایان رسید. در این سند میخوانیم:«دستور فرمایید نامبرده [امام خمینی(ره)] پس از ابلاغ قرار قانونی در صورتی که به گناه دیگری بازداشت نباشد از زندان آزاد و نتیجه ...
شاید شما هم بارها در دههفجر این صحنه را از تلویزیون دیده باشید: درگیریهای جلو دانشگاه تهران و آمبولانسی که آژیرکشان میآید و جوانی که تلاش میکند مجروحان را به آمبولانس منتقل کند و صدایی که از پسزمینه شنیده میشود؛ فریدون نزنه... و شهدایی که در حیاط بیمارستان قطار شده و روی سینهشان گل میخک گذاشتهاند.
«صبح روز 19 بهمن عدهی کثیری از نظامیان، همافران و افسران نیروی هوایی در مدرسهی رفاه تجمع کردند. قرار بر این شد که این نیروها از مدرسهی رفاه تا مدرسهی علوی محل اقامت امام خمینی رژه بروند. بنده قرار ملاقات را به اطلاع امام رساندم و گفتم: «برادران نیروی هوایی از قبل وقت گرفتهاند و امروز میخواهند به شما بپیوندند و اجازه میخواهند که شما از آنان سان ...
یاسر عرفات اولین میهمان خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی بود؛ وی شش روز پس از انقلاب در بیست و هشتم بهمن ماه با پروازی از لبنان به ایران آمد و در جریان یک هفته اقامت خود در ایران با رهبرکبیر انقلاب، چهره های انقلابی و افراد و گروه های مختلف دیدار کرد.